top of page
a (499).jpg
Το σχολείο μας
Η φιλοσοφία

Πιστεύουμε πως όσα περισσότερα πράγματα τα παιδιά αγγίξουν, παρατηρήσουν, ακούσουν, μυρίσουν και γευτούν κοντά μας, τόσο πιο εύκολα θα γνωρίσουν τον εαυτό τους και τον κόσμο που τα περιβάλλει. Γι’ αυτό το λόγο η παιδαγωγική δραστηριότητα του σχολείου μας βασίζεται στο βίωμα και τη μελετημένη επεξεργασία του. Με βασικό μας γνώμονα την συναισθηματική και σωματική ασφάλεια των παιδιών εφαρμόζουμε επιστημονικά την εκπαιδευτική διαδικασία ,που θέτει κάθε παιδί στο επίκεντρο και αναπτύσσει τις ιδέες του μέσα στην ομάδα.  
Ο στόχος
 
Ξέρουμε ότι κάθε παιδί είναι μοναδικό  και γι΄αυτό χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή και αγάπη. Ο στόχος μας είναι να δημιουργούμε ισορροπημένα, ευτυχισμένα παιδιά που θα είναι σε θέση να σκέφτονται και να μπορούν να πετυχαίνουν σε όποιο χώρο ή κοινωνική ομάδα κι αν βρεθούν.
Είμαστε σίγουροι πως τα παιδιά σας, τα παιδιά μας, κοντά μας θα μάθουν να σκορπίζουν ομορφιά. 

Η ασφάλεια
 

Όλοι οι άνθρωποι του σχολείου μας φροντίζουμε να δημιουργούμε και να διατηρούμε συνεχώς το ασφαλές περιβάλλον που χρειάζεται κάθε παιδί για να λειτουργήσει με άνεση και ηρεμία. Εμπνευσμένοι από προγράμματα σπουδών που υποστηρίζουν τη μάθηση μέσα από το παιχνίδι και την εμπειρία, δουλεύουμε με το παιδί και την οικογένεια με  σεβασμό, ευγένεια και θετική διάθεση. Δίνουμε μεγάλη σημασία στην ατομική υγιεινή, την ετοιμότητα και την ορθή ανταπόκριση μικρών και μεγάλων σε περιπτώσεις έκτακτης ανάγκης, καθώς και την επιλογή των υλικών μας. Κάθε χώρος του σχολείου μας έχει σχεδιαστεί έπειτα από μελέτες και συμφωνεί με τις διατάξεις της πυροσβεστικής, της υγειονομικής υπηρεσίας και με όσες ορίζουν τα αρμόδια υπουργεία. Οι ασκήσεις ασφάλειας εντάσσονται συστηματικά στην ρουτίνα μας και οι κανόνες  ασφαλούς χρήσης των υλικών εμπεδώνονται βιωματικά από τα παιδιά σε κάθε περίσταση. Ενθαρρύνουμε την λεκτική, αλλά και άλλους κώδικες επικοινωνίας, έτσι ώστε το παιδί να είναι σε θέση να εκφράζει όλα όσα βιώνει εντός και εκτός του σχολικού περιβάλλοντος, να ζητά την υποστήριξη του ενήλικα και να προστατεύει τον εαυτό του ή κάποιον που βρίσκεται σε ανάγκη.Έτσι, διατηρούμε την συναισθηματική και τη σωματική ασφάλεια των παιδιών κάθε στιγμή.

Η γνώση

Για εμάς, η πρωτεύουσα γνώση στην προσχολική ηλικία είναι η ικανότητα των παιδιών:
να συνάπτουν σχέσεις αγάπης και εμπιστοσύνης, να έχουν το θάρρος της γνώμης τους, να πράττουν με αλληλεγγύη και ομαδικότητα, να επιλέγουν με κριτική σκέψη, να δρουν με ευγένεια και συνέπεια, να προσπαθούν με θετική διάθεση, να προσαρμόζονται στις διαφορετικές καταστάσεις, να είναι ανεξάρτητα, να εμπνέουν και να εμπνέονται , να έχουν αγαπημένους φίλους, να προστατεύουν όποιο πλάσμα βρεθεί στο δρόμο τους, να εκφράζονται με θάρρος, να γνωρίζουν τρόπους να μαθαίνουν τα γνωστικά αντικείμενα χωρίς πίεση, χωρίς άγχος, με μέθοδο.
Προγραμμα σπουδών
 
Στο "πετάει πετάει" εφαρμόζουμε νέες μεθοδολογίες για την επεξεργασία της γνώσης μέσα από την σύγχρονη επιστήμη και τη διαθεματικότητα. Εμπνεόμαστε από την παιδαγωγική προσέγγιση των Reggio Emilia, αλλά και από στοιχεία του  βρετανικού EYFS framework και δουλεύουμε μέσα από το παιχνίδι. Αναπόσπαστο κομμάτι του προγράμματος αποτελεί η φύση και η τέχνη. Λειτουργούμε πάντα ως πρότυπο για τα παιδιά υποστηρίζοντας διαφορετικούς τρόπους σκέψης και έκφρασης και γι' αυτό συνηθίζουμε να λέμε Do It Alternatively.
Η διατροφή

Τα παιδιά μας κι εμείς απολαμβάνουμε νόστιμες υγιεινές γεύσεις που μαγειρεύονται καθημερινά στην κουζίνα μας. Προγραμματίζουμε και ετοιμάζουμε γεύματα με βάση την καθοδήγηση του παιδιάτρου μας και εκπαιδευόμαστε σε μια ισορροπημένη φιλοσοφία διατροφής. Φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε συνταγές που εισάγουν νέες γεύσεις σε ποικίλες μορφές και επιλέγουμε τροφές με χαμηλή περιεκτικότητα επεξεργασμένης ζάχαρης. Η διαδικασία του φαγητού αποτελεί σημαντικό σταθμό της ημέρας μας, καθώς είναι μία από αυτές που αναδεικνύει στο παιδί την φροντίδα του σώματος, καθώς και τις κοινωνικές προεκτάσεις που εκείνη έχει. Σεβόμαστε τις διατροφικές ιδιαιτερότητες των παιδιών και σταδιακά χτίζουμε μαζί τους την υγιή τους σχέση με το φαγητό.
Οι γονείς
 
Πιστεύουμε πως τα ευτυχισμένα παιδιά δημιουργούνται από ευτυχισμένους γονείς. Έτσι, στο “πετάει πετάει” σχεδιάζουμε προσεκτικά δράσεις που θεωρούμε ότι είναι αναγκαίες για την αποσυμφόρηση, την έκφραση, την αναθεώρηση και τον στοχασμό των γονέων σε θέματα που αφορούν το παιδί και την οικογενειακή ζωή. Σε συνεργασία με ψυχολόγους, θεραπευτές και καλλιτέχνες προσεγγίζουμε τα παιδαγωγικά θέματα με διακριτικότητα, ευαισθησία και θετική σκέψη, με στόχο να υποστηρίξουμε θέματα που προκύπτουν κατά την προσχολική ηλικία. Η συνεργασία και η συμμετοχή των γονέων αποτελεί απαραίτητο εργαλείο για την εκπαιδευτική διαδικασία, μας βοηθά να κατανοήσουμε καλύτερα κάθε παιδί και να απολαύσουμε την μοναδικότητα κάθε οικογένειας με τα στοιχεία που εκείνη φέρνει στην ομάδα μας.
 
bottom of page